5 Nisan 2018 Perşembe

La Trasformazione

Zaman geometrik bir hızla daralmaya başlıyordu. Planlar, çalışmalar, düşünceler ve hedefler hiç birine yetemeyecek bir ölçüde... Tek şansı vardı. Yapmak zorundaydı... 

Hızla gerginleşmeye başladı, yerinden zor da doğruldu. Boş gözlerle etrafına bakındı. Kalktı, mutfağa gidip bir bardak kahve daha yapmak için kendine. Uyumak, kendine ve yapacaklarına ihanet gibi geliyordu. 

Her şeyin birbirine karıştığı saatlerde başlangıçtan uzaklaşmak için yerine oturdu. Kahvesinde büyük bir yudum aldı. -saatlerdir sadece gerektiğinde sigara içmeye kalkıyordu.- Yeterince kaybetmişti, kendini kaybedecek kadar. Yolun hemen başında durmak zaten hiç hoşuna gitmiyordu.

-bu kadın içinde böyleydi-

Çok uzun, yorucu bir süreç olacaktı, biliyordu. Son yıllarda hiç böyle olmamıştı. Kararlıydı.

Per incontrare...
K(a)dınla

Zamanı geldiğinde değişiklik yap!


" https://www.youtube.com/watch?v=hD5hIqeKNVE&index=11&list=RDMMc5hmnvH6_j8 "

Yolda

Merhaba sayın dinleyen, aramızda onca mesafe olmasına rağmen...

Güneşli ve gecenin soğukluğundan kurtulamayan bir günde, iki kanadın üzerinde ve saatte ortalama 360 km/sa hızla ilerleyen, bir kadının vücuduna çarpan atmosferin geride bıraktığı izleri, uçarı, sessiz, yorgun ve resmi sayılmayacak kadar yoğun başka bir şehirde, bir adamın yazdığı metindeki kadına çok benzemesi, kadının kaderini ne kadar hafifletebilir ki... Yaşlı bir kızıl derilinin dediği gibi; arka bahçede varlığını sezdirmeden, mütemadiyen bekleyen vefalı bir ağaç gibi köklenmeli ve her daim adamın orada durduğunu hissetmeli.

Şu an güneş her şeyin doğu ucuna daha yakın, hiç kimsenin algılayamadığı bir hızla dönen dünyanın dans etmesi -her şeyden bağımsızmış gibi- İçerideyse, birilerinin oldukça hızla fark ettiği yaşam aslında yavaşça değişmekteydi.

uzun yolculukların zaman aralığı k(a)dına
abbi cura di te stesso

 " https://www.youtube.com/watch?v=aIrUHBzCFaw "

Kafkaesque

Dün gece masumiyeti gerçeklikten silinmiş. Flu, ağır aksak rutin fizik kurallarını reddediyordu bünyem. “ İyi değilim ” diyordum sürekli, ...