27 Temmuz 2015 Pazartesi

Biraz Konuşmasak 12

Selam.

Odamda tek başıma, intihar eşliğinde, düşünüyorum. Kendimi hiç bu kadar yalnız hissettiğimi hatırlamıyorum. Evet. Elbette, kendimi çok kötü hissettiğim zamanlar oldu, ama ilk kez bedenim düşüncelerimi tartamayacak kadar ağır, sürüklüyor beynimi intihar eşiğine.

Yalnızlık beni resmi günler dâhil hiçbir zaman bu kadar rahatsız etmemişti. Yalnız kalmaya doyamam. Ibsen’den bir alıntı yapacağım: En güçlü insanlar genellikle yalnızdır. İnsanları bilirim, bu halimle alay edecekleri kesin. Gülüyorum onların bu denli düşüncelerine. Aptallık sadece.

Yalnızlığımdan bu gece şikâyet etsem de, bunun değişeceğinin, anlık bir hâl olduğunun farkındayım. İnsan kendini tanır, ve böyle hissediyorsam gerçekten, bunun gerçek bir sebebi vardır.

Genellemelerden oluşmuş bir hâl değil. Sadece ana ait ve gerçek bir güzelliğin içinde, beynimin ihtişamlı intiharı eşliğinde, kaşlarım çatık, dudaklarım çatlamış, ağzımda sigara kokusu, uzun süre açlığımın verdiği halsizlik ve uykulu gözlerim, mürekkebi parmaklarımdan akan kalitesiz bir tükenmez kalemle not aldığım bu satırların içinde sessiz bir iz saklı. Sadece yalnızlığımın nedeni olan şeyin anlam verebileceği bir iz… Karşılıklı mı?

Karşılık diye bir şey yoktur. Zamanlı kabullenme vardır, ama zamanın gerisine ve ilerisine vardığımızda dışa dönük bir karşılık yoktur.

İyi geceler, sayın dinleyen. Eğer böyle bir şey mümkünse...

Kafkaesque

Dün gece masumiyeti gerçeklikten silinmiş. Flu, ağır aksak rutin fizik kurallarını reddediyordu bünyem. “ İyi değilim ” diyordum sürekli, ...