1 Ocak 2013 Salı

201(2)3


     Happy new year! Geçtiğimiz on dört saat önce dünyada çok kullanılan İngilizce dilinden bir girişti. Mutlu yıllar demenin bir çok ülkede ki söylenme şekli kısaca. İyi dilekler sunmanın, iyi hisler içinde olmaya çalışmanın kimseye zararı yok. Zaten hepimizin de bildiği gibi her yeni yılda hiç ummadığınız bir çok insan size bunu bir şekilde belirtiyor. Bir ileti, bir elektronik posta ya da bir telefon kadar sesle yakın olmaya. Bir de zaten yanımızda olan ya da hiç olmasa da bizi seven dostlar, arkadaşlar, ailemiz ya da sevdiğimiz insanlarda aynı şekilde bu güzel dileklerden bir tanesi herhangi bir yolla bize ulaştırıyor.
     Şimdi tarih 1 ocak 2013 ve bundan 12 ay sonra yine aynı düşüncelerde, belki güzel dileklere yeni kişiler eklenecek ya da eskilerden eksilenlerle devam edecektir.
     Yeni bir yıla yeni umutlarla başlamayı seçtim bende. Kendime yeni bir hayat kurmaya çalışıyorum. Biriyle 24 saat bir arada olmayı, tahammül etmeyi, sinirlenmemeyi öğreneceğim. Kendi kararlarımın sonuçları kötü de olsa o kadar acıtmadığını, o acılardan ders almam gerektiğini bileceğim. Verdiğim bütün sözleri tutacağım. Karşımda ki insan iyi ya da kötü olsun hiç kimsenin kalbini kırmayacağım. Belki de bir nevi polyannacılık oynayacağım. Gülümseyerek. Tek başına kaldığım zamanların da tadını çıkarmalıyım ama güzel dostları da o günlerde anlamalıyım.
     Daha önce görmediğim ülkeleri, şehirleri görmeliyim. Parasız kalmalı, param olduğunda mutlu olmalıyım. Terlemeliyim, pislenmeliyim, üşümeliyim, hasta olmalıyım, ağlamalıyım. Yeniden bir kez daha dünyanın en güzel duygusu olan aşkı tatmalıyım. Yeni insanlar tanımalıyım, bol bol fotoğraf çekinip, sinemaya, tiyatroya, konsere gitmeliyim. Yeni hobiler elde edip yeni bir işe girmeliyim.
     Sevdiğim insanlara onları sevdiğimi söylemeliyim. Sevmediklerime, onları sevmediğimi artık belli etmemeliyim aksine onları da sevmeliyim.
     Kendim için yeni defterler, yeni kalemler almalıyım. Yazmaya bıraktığım yerden devam etmeliyim. Kendim için yazmalıyım. Yazamadıklarımla doldurmalıyım sayfaların o süt rengini mürekkeple.
     Tembellik etmemeliyim. Sabah sporuna başlamalıyım. Çocukları yine sevmeliyim. İnsan denen yaratığa biraz daha yakından bakmalıyım. Bazen hoşuma gidecek, bazen gitmeyecek ama yine sevmeliyim. Yürüyüşlere, eylemlere katılmalıyım. Haklı olanı her an savunmalıyım.
  2012’de hayat bitti. 2013'de polyanna olmayı deneyeceğim bende. Sizlerinde güzel dileklerle doğru hayatı yaşamanız dileğiyle. İnsanları üzmeyin, kendinizi de elbette. Yaşama bir kucak açıp herkesi sevin.
    2013'ün güzel geçmesi dileğiyle.
    Sağlıcakla.

Kafkaesque

Dün gece masumiyeti gerçeklikten silinmiş. Flu, ağır aksak rutin fizik kurallarını reddediyordu bünyem. “ İyi değilim ” diyordum sürekli, ...