14 Ağustos 2017 Pazartesi

Yarattığın boşlukta "Sevgi" tespit edildi!

Böylesi daha iyi... Aşkla ıslatılmış, sevgi ile soylulaştırılmış ve yüreklendirilmiş bir insan olmak. Öyle yavaş yavaş ölmezsin, yalnız ölümü düşlemezsin, tam tersine yaşar ve hayatı becerebilirsin.

Unutma, hayatta insanı bir yere getiren kaybettikleri değil, muhafaza ettikleridir. Hayat insanı ilk andan beri defolu imal etmiştir. Tıpkı outlet mağazalarda satılan ucuz ürünler gibi. İnsan bazı gerçeklerin farkına mütevazi akşam üstlerinde güneş ince ince batarken varıyor. Manzara komik ve acı verici. Hiç koşarak hayatı terk ettin mi? Evet! Elbette ettin. Kabuğuna çekilip yaşadığın hayatta mutsuzluğunun tek kaynağının "sevgi" olduğuna lanet ettin. İnsana içinde huzur da gerek.

Ancak aradığı şeyi dilinin ucuna getirip, kendisine itiraf etmekte gerek. Kuşları duymak, renkli uçurtmaları görmek, insanları sevmekte gerek!

Hiç kabuğunu kırmadığın için, güneşi görmeyen bir meyve çekirdeği gibi, acılar içinde ama saçma sapan acılar içinde, gitgide sahteleşerek körleştin. Sevgi, kısıtlı kaynaktır. Tüketmesi kolaydır, sürdürmesi irade ister, öğrenemedin.

Ama istediğin özgürlükse ve o özgürlüğün sonunda gözyaşı varsa benim orada olacağımı biliyorsun ve öperek sileceğimi gözyaşlarını....


Kafkaesque

Dün gece masumiyeti gerçeklikten silinmiş. Flu, ağır aksak rutin fizik kurallarını reddediyordu bünyem. “ İyi değilim ” diyordum sürekli, ...